Listopad 2006

6.vypadlík MARTIN ŠEVČÍK

28. listopadu 2006 v 12:53 | BETINAX |  SuperStar, X-factor

Martin Ševčík

Martin Sevcík
Blíženec "Ševa", jak si sedmnáctiletý mladík říká, je z Kozlovic na Severní Moravě. Jeho šťastné číslo je tři a nejradši má pizzu. Vyhrál regionální a celostátní soutěž ve zpěvu. Do SuperStar se přihlásil, protože si myslí, že za poslední léta dosáhl dobrých výsledků ve zpívání. Mezi jeho idoly patří John Lennon a Richard Krajčo. Ve volném čase se kromě zpívání věnuje také kopání do míče. Hraje fotbal za FC Kozlovice.
Martin zpíval písnicku Perfect od Duran Duran--Zazpíval to velice hezky :)

Jak šli Superstarům 80 léta???

27. listopadu 2006 v 14:44 | bebuška |  SuperStar, X-factor

SuperStar: Jak finalisté zvládli "osmdesátky"?

SuperStar: Jak finalisté zvládli „osmdesátky dnes | SuperStar | diskuse (45)
Jedna česká a jedna anglická písnička z 80. let. To musel včera zvládnout každý soutěžící. A jak se s tímto retro tématem poprali? Zbyněk Drda byl jistě překvapením večera!

Maruška z VV chce Zbynka

27. listopadu 2006 v 14:42 | betinax |  SuperStar, X-factor

ExVyVolená Marie chce Zbyňka Drdu ze SuperStar!

Maruška už má jasno o tom, kdo bude třetí SuperStar.
Maruška už má jasno o tom, kdo bude třetí SuperStar.
Klikněte na fotografii pro její zvětšení
//<![CDATA[ changeElCSS('more-pics','display','none') //]]>
Pondělí 27.11. 2006, 14:00Maruška už má jasno o tom, kdo bude třetí SuperStar.
Maruška (21) z VyVolených dostala chuť na devatenáctiletého studenta z Karlových Varů Zbyňka Drdu! Chystá se za ním vyrazit do hotelu, kde jsou SuperStar ubytovaní!
"Zbyněk Drda je pro mě SuperStar, má hezký hlas a něco z jeho očí vyzařuje, to se mi moc líbí," nechala se slyšet Maruška.
"Už mi to říkalo několik lidí, že Maruška má ráda Zbyňka. Sama prej řekla, že je to jedinej kluk, který za něco stojí. Patří mezi její nejoblíbenější zpěváky v SuperStar, kterého by ráda poznala víc než jen z televize," prozradil nám zdroj z Maruščina okolí.

Hotel

Není žádným tajemstvím, že Maruška ráda chlapy provokuje. Když se prý dozvěděla, že je Zbyněk Drda zatím bez přítelkyně, byla štěstím bez sebe. Maruška se několikrát chystala navštívit Zbyňka do malé sportovní haly, aby mu vyjádřila svůj obdiv. Mimo halu ho také chtěla večer navštívit v pražském hotelu Dorint Novotel, kde jsou v současné době ubytovaní zbylí finalisté včetně Zbyňka.
Přitom dostat se do hotelu není zas tak složité. Je prý jen otázkou času, kdy se Maruška do hotelu za Zbyňkem vydá. Zatím prý není vhodná příležitost. Maruška si na svého koně prý ještě nějakou chvíli počká.
"Marušku znám už dlouhou dobu, ona dokáže chlapy dostat, když chce. Když jí to nevyšlo s Honzíkem z Baru, tak to teď prostě zkouší na Zbyňka. Jen je mi divné, že se ještě neodvážila na ten hotel zajet, aby se s ním seznámila. Možná zatím vyčkává, až bude vhodná příležitost, a nakonec si svého koně osedlá," dodává zdroj. (il)

Celebrity za mlada

25. listopadu 2006 v 15:24 | betuška |  Celebrity

Johnny Depp

Angelina Jolie


A ještě jednou Angelina

Orlando Bloom

Ani by jste nepoznali Orlanda!

Britney Spears

Jennifer Lopez

Brad Pitt

Jiří Mádl

Robbie Williams

Tak a to je vše!!!!!!Poznali by jste některé z njch???

Vyvolení řádí

25. listopadu 2006 v 15:13 | bebik

Rubrika: Aktuálně-

Pluta zmlátili. Proč? Protože je z VyVolených

Thursday 5. 10. 2006
Pluto (26) skončil se zkrvácenou hlavou v nemocnici. V Liberci na něj po koncertě venku zaútočilo deset kluků. Vadilo jim, že je z VyVolených! Na svůj poslední koncert v Liberci bude drsňák Pluto hodně dlouho vzpomínat. Ještě nikdy se mu nestalo, aby namísto paření musel skončit v nemocnici. Vše se odehrálo poměrně rychle. Venku už […] Máme

Tony šel na show i shorečkou

Monday 18. 9. 2006
Účast vítěze druhé řady VyVolených Tonyho Jalovce (30) byla na módní show na 1. pražské smíchovské pláži ohrožena. Tony měl náběh na zápal plic! Nakonec přece jen pracovní závazek splnil a na přehlídce se objevil. A to, i když měl teplotu.
Na rozdíl od zbylých modelů se ale nesvlékl do půl těla. Ne že by […]
V rubrice Z tisku, Aktuálně | 3 Comments »

Karol odmítla hrát ve filmu.. Prý by prodělala

Saturday 9. 9. 2006
ExVyVolená Karolína Vrbasová (25), která si svým pesimistickým chováním ve vile vysloužila přezdívku "Psycho", se jen o fous zachránila před dluhy! Na poslední chvíli totiž couvla z natáčení nového českého hororu Zahradník, na kterém by prý víc prodělala, než by dostala na honoráři! Ve snímku, který svou přítomností ozdobí i účastník první řady VyVolených Saša […]

Nové důkazy o manipulaci VyVolených?!

Thursday 15. 6. 2006
MF Dnes jde v našich stopách a přidává se tak k dalším médiím, která otevřeně hovoří o možné manipulaci VV2. A jestli někdo z nich spekuluje, MF Dnes dodává pádný důkaz!


Úvodem si řekněme, že alespoň každý jednou zapochyboval nad různými výsledky Duelů. Psali jsme o především o Duelu Pluto vs. Tony. V dnešním druhém článku […]

VYVOLENÍ SKONČILI - DRUHÝM VYVOLENÝM SE STÁVÁ ANTONÍN JALOVEC

Saturday 10. 6. 2006
Tak je to tady. 105 dní plných hádek, soupeření, nervů, ale také nudy, intrik a křiváctví je za námi. Dnes nadešel tolik očekávaný okamžik, dnes reality show VyVolení 2 skončila. A jak? Ve finále se utkali poslední tři bojovníci - Marcy, Marie a Tony. Jako první vypadla MARCY s 30 635 hlasy, druhá skončila MARIE […]

Jan Ámos Komenský

25. listopadu 2006 v 15:05 | bebik |  Referáty
Jan Amos Komenský, latinsky Comenius, (* 28. března 1592 - 15. listopadu 1670) byl moravský teolog, filosof, pedagog a spisovatel.

Obsah

[skrýt]
Rembrandtův portrét Jana Amose Komenského Zvětšit Rembrandtův portrét Jana Amose Komenského
Jan Amos Komenský, latinsky Comenius, (* 28. března 1592 - 15. listopadu 1670) byl moravský teolog, filosof, pedagog a
//<![CDATA[ if (window.showTocToggle) { var tocShowText = "zobrazit"; var tocHideText = "skr"; showTocToggle(); } //]]>

Životopis

Pravděpodobně se narodil v Nivnici, ale o jeho narození se přou i obce Komňa, Uherský Brod a možná také Blatnice pod Svatým Antonínkem, kde měl tetu. Žil s rodiči v Uherském Brodě (pocházel z měšťanské rodiny). Po jejich smrti (1604) se o něj starala jeho teta ve Strážnici, kde začal studovat.
  • 1608 začal studia na latinské škole v Přerově, odkud odešel na vysokou školu do Herbornu a Heidelbergu v Německu.
  • 1614 působil v Přerově jako rektor latinské školy.
  • 1616 odešel do Fulneku, kde působí jako rektor tamější školy a kazatel Jednoty bratrské. Zde poznal svou první ženu Magdalénu Vizovskou.
  • 1621 opusil Fulnek a skrýval se na různých místech v Čechách a na Moravě.
  • 1622 na mor zemřela jeho manželka a dvě děti.
  • 1624 působil v Brandýse, kde se také seznámil se svoji druhou ženou Marií Dorotou.
  • 1628 odešel do emigrace do polského Lešna, které se stalo centrem bratrské víry, byl zvolen biskupem a písařem. Stal se zástupcem rektora gymnázia a zahájil svoji pedagogickou činnost; zde vznikla velká část jeho děl. Postupně se stal známý po nekatolické Evropě a je zván na různá místa na univerzitách, nabídky však odmítal.
  • 1641 přijal pozvání anglického parlamentu na přednáškové turné, kde také uskutečnil Královskou akademii věd. Po odchodu z Anglie dostával mnoho dalších nabídek.
  • 1642 odešel do Švédska, pak do Německa a Uher.
  • 1648 se vrátil do Lešna, kde mu umírá žena.
  • 1649 se potřetí oženil, tentokrát s Janou Gajusovou.
  • 1656 mu při požáru shořel Česko-německý slovník, na kterém pracoval prakticky celý život a který považoval za stěžejní dílo - tuto ztrátu nesl velice těžce a prakticky se z ní nikdy nevzpamatoval. Pokoušel se ho ještě dát dohromady, ale již nebyl úspěšný.
  • Konec svého života strávil v Holandsku v Amsterodamu, kde i zemřel. Pochován je v Naardenu.

[editovat] Dílo

Reliéf na budově školy v obci Dolany Zvětšit Reliéf na budově školy v obci Dolany
  • O poezii české - snaha obrodit poezii
  • Listové do nebe - fiktivní dopisy chudých ke Kristu, stěžují si na bohaté. Kristus je utěšuje a kárá bohaté, všechny nabádá, aby zůstali poslušni božích zákonů. Toto dílo je výrazně ovlivněno myšlenkami Jednoty bratrské.
  • Truchlivý - zamyšlení nad rozporem rozumu a víry. Napsal po smrti své první ženy a dětí.
  • Moudrost starých Čechů - sbírka starých pořekadel a přísloví
  • Poklad jazyka českého - podrobný slovník všech českých slov. Měla být vysvětlena i gramatika. Chtěl zachytit i nespisovná, nářeční a přejatá slova. Materiál sbíral celý život. Slovník se nedochoval, jelikož shořel v Lešně.
  • Přemyšlování o dokonalosti křesťanské
  • Hlubina bezpečnosti - čím více se člověk vzdaluje od Boha, tím větší je jeho beznaděj.
  • Kancionál - sborník duchovních písní, české žalmy.
  • Kšaft umírající matky Jednoty bratrské - vyjadřuje víru, že se odkazu Jednoty ujme český a moravský lid. Postava matky je symbolem Jednoty bratrské, která je odsouzena k zániku, ale matka ve své závěti odkazuje hlavní myšlenky příštím generacím. (kšaft = závěť).
  • Labyrint světa a ráj srdce - jde o kritiku společnosti (tzv. satirická alegorie), psal ho v těžké době - často se k němu vracel a doplňoval ho.
    Pravděpodobně byl jeho nejvýznamnějším dílem. Zpočátku vydáván v cizině. Básník se vydává do světa jako poutník (tj. on sám), svět je zobrazen jako město, které mu připadá jako bludiště. Město má Bránu východu (života) a Bránu rozchodu, je rozděleno na šest hlavních ulic, které symbolizují jednotlivé řády (stav domovní, vrchností, řemeslníci, učenci, duchovní, správci a rytířský - vojáci). Uprostřed města je Hrad štěstí (Arx Fortuna), který je určen pro vyvolené. Hrad je rozdělen na tři patra:
    1. pro boháče,
    2. pro lidi toužící po rozkoši,
    3. pro lidi toužící po slávě.
    Uprostřed města je umístěno náměstí, kde se mohou scházet všechny stavy. Po tomto světě, který vnímá jako okrouhlé město rozdělené spoustou uliček se spoustou lidí, ho provází jeho průvodci: Všezvěd Všudybud a Mámil. Tito průvodci mu neříkají pravdu, Mámil mu nasazuje růžové brýle, ale nasazuje mu je špatně a on koutkem oka vidí reálný svět, ze začátku se ho snaží ignorovat, ale pak věnuje téměř celou pozornost pravdě. Nejprve prochází Branou východu, později dojde k Bráně rozchodu (tj. vstup do povolání). Poutníkovi je líčen krásný svět (Mámil jej vnímá jako krásnou dívku), ale on koutkem oka vidí klam, marnost, faleš, nesvobodu, neřesti, bídu a intriky. Je tímto světem znechucen a chce z něj utéci, ale nemá kam. Východisko nachází v uzavření do sebe sama (ráje srdce). Dílo je prodchnuto pesimismem, postavy průvodců jsou však humorné postavy šibalů, kteří používají různá přísloví, slovní hrátky a pořekadla. Toto dílo má mimořádnou literární hodnotu a ve své době nemá obdobu.

[editovat] Díla pedagogická

  • Didactica magna (latinsky Velká didaktika) - jedná se o spis o vyučovacích metodách.
    Výchovu zde rozdělil do čtyř stupňů po šesti letech:
    1. do 6 let mateřská škola,
    2. do 12 let povinná školní docházka,
    3. do 18 let latinské školy, gymnázia,
    4. poté university.
    Toto byl jeden z prvních pokusů jak navrhnout systematizaci školství a na svou dobu byl velmi pokrokový.
  • Didactica - tj. umění umělého vyučování.
    Původně byla psána česky, vyšla latinsky. Stanovuje tu obecně platné vyučovací zásady:
    1. Učit se musí od mládí.
    2. Povinná školní docházka (chytří, hloupí, chudí, bohatí, …).
    3. Názorné vyučování.
    4. Nutnost určitého stupně vzdělání, horlivost.
    5. Přiměřenost látky k věku.
    6. Vše převádět do praxe.
    7. Vyučovat od jednoduššího ke složitějšímu.
    8. Nutnost stálého opakování.
    9. Žák má být současně učitelem.
    10. Vyučování má být zábavné.
    Tyto zásady byly skutečně průlomové až revoluční. Bojuje zde proti mechanickému učení, tvrdí, že vzdělání má být zdarma.
  • Informatorium školy mateřské - rady matkám k výchově dětí před školou.
  • Brána jazyků otevřena - latinsky, pojednání od důležitosti jazyků a jak se jim učit.
  • Grammatica latina - latinsky, učebnice latiny
  • Orbis pictus (Svět v obrazech) - původně učebnice latiny, později i jiných jazyků.
  • Škola na jevišti - pedagogické školské drama
  • Theatrum universitatis rerum (Divadlo světa) - spis o důležitosti vzdělání (latinsky).
  • Všeobecná porada o nápravě věcí lidských - pokusil se shrnout všechno lidské poznání. Východisko z tehdejšího konfliktního světa vidí v pansofii.
Dále se zachovala jeho korespondence s přáteli, vědci, státníky. Kromě toho si vedl deníky, které se z části dochovaly. Význam jeho díla spočívá v několika aspektech, pokračoval v práci svých předchůdců (Tomáš Štítný ze Štítného, Daniel Adam z Veleslavína, Jan Blahoslav). Vyzdvihl úlohu vzdělání, stanovil zásady vyučování (mnoho jich platí dodnes). Povznesl češtinu na vyšší úroveň, jeho dílo se stalo vyvrcholením myšlenkového vývoje celé starší české literatury.
Komenský byl velmi všestranná a plodná osobnost. Na svoji dobu došel k poznatkům, které by bylo možno označit za revoluční. Jeho věhlas započal již za jeho života, ale teprve mnohem později byla část jeho myšlenek doceněna a realizována. Jeho díla vyšla v mnoha překladech a ovlivnila evropské myšlení. Jeho didaktické myšlenky převzali encyklopedisté a osvícenci.

A ted něco o mně

25. listopadu 2006 v 14:58 | Bebuše
Jmeno:Alžběta Majerová
Věk:14let
Datum narození:11.5.1994
Můj e-mail:betinax@seznam.cz ,betinax@atlas.cz ,betinax@centrum.cz
Icq:384-303-776
Znamení:býk
Jméno rodičů:Monika a Radim Majerovi
Suurozenci:2 sestry
Jména sourozenců:Valérie a Lucie Majerovi
Domácí mazlíčci:2 křečci a 1 morče
Jména mazlíčků:křečci-Aleš a Pity morče-Betyna
Třída.9.B
Město:Havířov-Šumbark
Ulice:M.Pujmanová
Škola:M.Pujmanová17
Třídní učitelka:Mgr.Hana Polaufová
Nej. kámoška ve škole:S.Nosálová
Nejoblíbenější předmět:Matematika,Fyzika
Nejhorší předmět:Přírodopis
Nejoblíbenější učitel:M.Rozmanitová
Nej.barva:Růžová
Nej.jídlo:Svíčková
Nejoblíbenější film:Piráti z Karibiku
Nejoblíbenější seriál:Rodinná pouta,Letiště
Nej.herec:Antonio Cupo
Nejoblíbenější zpěvák:Robie Wiliams,Ondřej Brzobohatý
Měsíční kámen:Růženin
Nejoblíbenější kytky:Kaktusy!!!!!!!!!!!!!!!
No a to je vše!!!!!!!!!!!!!Jestli chcete vědět něco víc .nebo si chcete se mnou pokecat tak mi napisejte na e-mail nebo na Icq.Tak papá

Náš krásneej Aešek!!!!!!!!!!

25. listopadu 2006 v 14:31 | bebuk

ExSuperStar Aleš Burket: Spilka to vyhraje

//<![CDATA[ HTMLzahlavi = '<div class="reklama-clanek">'; HTMLzapati = '<\/div>'; IM_pozice(1141, HTMLzahlavi, HTMLzapati); //]]> //<![CDATA[ HTMLzahlavi = '<div class="reklama-clanekrect">'; HTMLzapati = '<\/div>'; IM_pozice(6518, HTMLzahlavi, HTMLzapati); //]]>

Finalistovi SuperStar Aleši Burketovi je devatenáct let a pochází z Chomutova.

Do soutěže se přihlásil proto, aby si dokázal, že má na víc. "Minulý rok SuperStar mi nevyšel kvůli mé vlastní chybě."
Jeho nejoblíbenější českou písničkou je Tabáček od skupiny Chinaski. Po castinzích změnil názor na moderátora Leoše Mareše. Patří teď mezi jeho oblíbené celebrity.

Trosečníci

25. listopadu 2006 v 14:23 | Bebik

Trosečníci

Do konkurzu na účast v soutěži se přihlásilo skoro 7000 zájemců, ale vybráno bylo pouze 16 trosečníků. Po prvotním předvýběru následovaly také fyzické testy včetně plavání a potápění! Všichni trosečníci pak museli projít také přes psychotesty a nakonec byli očkováni proti infekčním nemocem.
Trosečníky jsou:
Chybová Barbara

Mašlíková Hana

Srbová Alena

Golasová Ingrid

René Martinov

Moravcová Iveta

Navrátil Frank
Orlíková Vladimíra
Polášková Andrea

Pýcha Norbert

Racman Martin

Samuelčíková Hedvika

Schneider Bert

Svoboda Martin

Zemek Otto

Gašpar Lukáš


Elíza a Crystiano

25. listopadu 2006 v 14:19 | Betule

Cristiano Caracciolo/ Antonio Cupo

25. června 2006 15:04 | hana | Elisa z Rivombrosy
Datum narození: 10. ledna 1978
Místo narození: Vancouver, Britská Kolumbie, Kanada
Výška: 185 cm
Antonio Cupo se narodil ve Vancouveru v Kanadě 10 . ledna 1978. Jeho rodiče jsou oba Italové. Jeho otec Manlio, přišel z malého městečkaPalomonte, blízko Salerna. Jeho matka, Lucia, pochází z Barletta v jižní Itálii.Cupova rodina emigrovala do Kanady v roce 1968. Antonio je nejmladčí ze tří dětí. má staršího bratra, Sabata, a starší sestru Carmelinu. Antonio žije mezi Vencouvrem, Los Angels a Římem. Promoval z Anglické literatury na British Columbia University.Je herec, hudebník a malíř. V roce 2004 měl otevřenou expozici jeho obrazů ve Vancouveru, která byla velmi úspěšná. Je vedoucí zpěvák rockové kapely "Hybrid Cartel", píše texty písniček společně s jeho kamarádem Jovanem, bubeníkem kapely.Je taky vítěz dvou národních soutěží v psaní písniček v Kanadě



Filmografie:
  1. "Elisa di Rivombrosa" (2003) TV Series .... Christian Grey (2005)
  2. Hollywood Flies (2005) (TV) .... Luca
  3. "The L Word"
    - Pilot (2004) TV Episode .... Beck Bishop
  4. The Lizzie McGuire Movie (2003) .... Model #2
  5. "Black Sash"
    - Date Night (2003) TV Episode .... Matthew
  6. "Just Cause"
    - Fading Star (2002) TV Episode .... Ian Story
  7. Saint Sinner (2002) (TV) .... Brother Gregory
    ... aka Clive Barker's Saint Sinner (USA: complete title)
  8. "Taken" (2002/I) (mini) TV Series .... Tom, the Guitarist
    ... aka Steven Spielberg Presents Taken (USA: complete title)
  9. "Andromeda"
    ... aka Gene Roddenberry's Andromeda (USA: complete title)
    - Pitiless as the Sun (2001) TV Episode .... Lieutenant Gadell
  10. "Special Unit 2"
    ... aka SU2 (USA: promotional abbreviation)
    - The Years (2001) TV Episode .... Dylan
  11. "Dark Angel"
    ... aka James Cameron's Dark Angel (USA)
    - Designate This (2001) TV Episode .... Male X5
    - Art Attack (2001) TV Episode .... Valet
  12. ICE: Beyond Cool (2001) (TV) .... Josh
  13. After (2001)
  14. "The Immortal"
    - Prime Location (2000) TV Episode .... Young Rafe
  15. "So Weird"
    - Rewind (2000) TV Episode .... Guitarist
  16. "Just Deal" (2000) TV Series .... Josh
  17. "Beggars and Choosers"
    - Hello Dalai (2000) TV Episode .... Marco
Obrázek “http://www.panorama.it/media/020001043574.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
a

Elisa Scalzi / Vittoria Pucciny

Datum narození: 18 . listopadu 1981
Místo narození: Florencie. Itálie


Filmografie:
  1. Kronprinz Rudolf (2006) (TV) .... Mary Vetsera
  2. Ma quando arrivano le ragazze? (2005) .... Francesca
  3. Imperium: Nerone (2004) (TV) .... Octavia
    ... aka Imperium: Nero (UK)
  4. "Elisa di Rivombrosa" (2003) TV Series .... Elisa di Rivombrosa
  5. Sant'Antonio di Padova (2002) (TV) .... Teresa
  6. Paz! (2002) .... Mirella
  7. "Crociera, La" (2001) (mini) TV Series .... Giulia
  8. Tutto l'amore che c'è (2000) .... Gaia
    ... aka All the Love There Is (Europe: English title)
Vittoria Puccini